Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdragsutbildning

Vid institutionen för kulturvetenskaper bedrivs forskning och undervisning kring kultur ur olika perspektiv. Här finns ämnen som hör till de estetiska vetenskaperna och som studerar kulturella delområden såsom konst och bild, musik och film. Här finns också ämnena kulturstudier, barn- och ungdomskultur, etnologi och genusvetenskap. I alla ämnen sätts kulturyttringar in i ett bredare samhälleligt sammanhang.

Institutionen för kulturvetenskaper erbjuder kompetensutveckling och vidareutbildningar till organisationer, myndigheter och företag. Det kan vara endagsutbildningar, enstaka föreläsningsserier eller längre ”traditionella” universitetskurser. Vi utformar även utbildningar efter era behov och önskemål om innehåll, omfattning och undervisningsform.

Under hösten 2016 gavs kursen Barn, demokrati, delaktighet 7,5 hp, på uppdrag av Göteborgs stad.

Kursen ger kunskap om hur synen på barns delaktighet i demokratiska processer vuxit fram. Den fokuserar på barns rättigheter i olika lokala och globala kontexter samt ur ett brett samhällsperspektiv i förhållande till konventioner, lagar och förordningar. Barn diskuteras under kursen därtill som politiska subjekt och som aktörer i relation till lek, medier, spel och konsumtion.

Kontaktinformation

Mats Björkin

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg

Telefon:
031 786 5333

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2017-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?