Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kulturanalys

Kurser i Kulturanalys finns endast på grundnivå, men ger behörighet att söka vidare till kurser på avancerad nivå i såväl Barn- och ungdomskultur, Etnologi som Kulturstudier.

På grundkursen i Kulturanalys introduceras begrepp och perspektiv som är användbara när vi vill undersöka och problematisera kulturella företeelser i vår samtid, eller för att förstå hur människors villkor att skapa kultur förändrats de senaste seklen. Under grundkursen lärs grunderna i etnografiska metoder ut, vilka också tillämpas när studenterna genomför en etnografisk studie på en offentlig plats. Under grundkursen introducerats också begrepp som gör det möjligt att analysera samtida mediekulturer och för att problematisera idéer om mediers påverkan på människor.

På fortsättningskursen ges fördjupade kunskaper om forskningsmetoder och dess tillämpning vid studier av kulturella fenomen, artefakter och/eller praktiker. Vidare tränas förmågan att använda teoretisk litteratur för problemdiskussion och kritisk bedömning. Terminen avslutas med en självständig studie som presenteras i en uppsats om 7,5 hp.

Fördjupningskursen inleds med ytterligare fördjupning i teori och metod, och avslutas med en kandidatuppsats om 15 hp

Grundkurs i Kulturanalys, 30 hp

Fortsättningskurs i Kulturanalys, 30 hp

Fördjupningskurs i Kulturanalys, 30 hp

Länkar:

Till kurser på avancerad nivå Barn- och ungdomskultur

Till kurser på avancerad nivå Etnologi

Till kurser på avancerad nivå Kulturstudier

Till ämnessidorna – Kulturanalys

Till examensmålen Kulturstudier
 

Kontaktinformation

Elias Mellander

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8, rum 2240

Telefon:
031-786 6760

Sidansvarig: Jelaine Legaspi|Sidan uppdaterades: 2019-02-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?