Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konst- och bildvetenskap

Utbildningen på grundnivå i Konst- och bildvetenskap syftar till att ge den som studerar ämnet kunskaper i konstens historia, samtid och teori. Genom dessa kunskaper och färdigheter tränas man som studerande att avläsa, analysera, problematisera och förstå de visuella in- och uttrycken som omger oss. Denna kunskap är betydelsefull för en samhällsförståelse oavsett om det gäller konst eller mer vardagliga synintryck, museiutställningar eller annonskampanjer. På grundnivå ges kurserna Grundkurs, Fortsättningskurs och Fördjupningskurs.

Grundkursen är till stora delar kronologiskt upplagd och tar sin startpunkt i den antika konsten och fortsätter fram till idag. På kursen får man som student träning i bildanalys och bildtolkning där konst och arkitektur sätts in i ett sammanhang.

Fortsättningskursen är tematiskt upplagd och det tidsmässiga fokuset ligger på samtiden. De teman som studeras är arkitektur och stadsplanering, design och konstverkens materialitet. Kursen avslutas med en självständig uppsats.

Fördjupningskursen fokuserar på det egna skrivandet. I två inledande delkurser ges undervisning om metodologiska och teoretiska frågor. Fördjupningskursens sista delkurs består av uppsatsarbete.

 

KV1001, Grundkurs i konst- och bildvetenskap, 30 hp

KV2001, Fortsättningskurs i konst och bildvetenskap, 30 hp

KV4001, Fördjupningskurs i konst- och bildvetenskap, 30 hp


Länkar

Till Konst- och bildvetenskapers sidor på GUL (Här finner du kursplan, litteraturlista och schema)

Till utbildning avancerad nivå Konst- och bildvetenskap

Till utbildning forskarnivå Konst- och bildvetenskap

Till examensmål Konst- och bildvetenskap

Till webbkatalog och kurser för Konst- och bildvetenskap på grund- och avancerad nivå

Till ämnessidorna - Konst och bildvetenskap


 

Kontaktinformation

Studierektor, Alexandra Herlitz

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs allé 8, rum 2240

Telefon:
031-786 2793

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2017-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?