Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Filmvetenskap

Audiovisuella medier dominerar idag vår privata och yrkesverksamma vardag. I Filmvetenskap studeras betydelsen av rörliga bilder i samtida mediekulturer såväl som i filmmediets över hundra år långa och mångfacetterade historia.

Den snabba och ständigt pågående omvandlingen av rörliga bildmedier gör Filmvetenskap till ett dynamiskt och aktuellt ämne. Kunskap om hur film och andra rörliga bilder produceras, fungerar och används är attraktiv inom stora delar av kultur-, medie- och utbildningssektorerna.

Du som vill lära dig mer om rörliga bildmedier som konstform, industri och kultur väljer att läsa Filmvetenskap vid Göteborgs universitet. Utöver grunderna i filmens globala, nationella och lokala historia, estetiska traditioner och sampel med teknologisk, ekonomisk och politisk utveckling, lär du dig mer om dagens multimediala och interaktiva medier samt om hur audiovisuella medier påverkar oss.

Du lär dig använda Filmvetenskapens grundläggande teorier och metoder och din analytiska och mediekritiska förmåga utvecklas genom att diskutera, studera och skriva om film och rörliga bilder tillsammans med studentkollegor och föreläsare. Att läsa Filmvetenskap ger dig användbara och eftertraktade färdigheter inom audiovisuell läskunnighet och en mediehistorisk kompetens som förbereder dig för ett yrkesliv inom allt från kulturjournalistik, egen medieproduktion och reklam, till filmdistribution, kulturpolitik och utbildningsverksamheter.

Välkommen till Filmvetenskapen i Göteborg!

Grundkurs i Filmvetenskap, 30 hp

Fortsättningskurs i Filmvetenskap, 30 hp

Filmvetenskap, kandidatkurs, 30hp

Vårterminen 2020 kommer vi att återigen erbjuda fortsättningskurser i Filmvetenskap.


Länkar

Till Filmvetenskapers sidor på GUL (Här finner du kursplan, litteraturlista och schema)

Till utbildning avancerad nivå Filmvetenskap

Till utbildning forskarnivå Filmvetenskap

Till examensmål Filmvetenskap

Till webbkatalog och kurser för Filmvetenskap på grund- och avancerad nivå

Till ämnessidorna - Filmvetenskap 

 

Kontaktinformation

Studierektor, Alexandra Fried

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs allé 8, rum 3259

Telefon:
031-786 1974

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2019-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?