Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Vid institutionen för kulturvetenskaper bedrivs forskarutbildning inom följande ämnen:

  • Etnologi
  • Filmvetenskap
  • Genusvetenskap
  • Konst- och bildvetenskap
  • Kulturstudier
  • Musikvetenskap


Syftet med forskarutbildningen är att ge fördjupad kunskap om respektive ämnes forskningstraditioner och aktuella forskningsfronter samt att ge doktoranderna goda möjligheter att utveckla förmågan att på ett självständigt sätt bedriva egen forskning. I utbildningen ingår även träning i förmedling av forskningsresultat, såväl inom akademien som till det omgivande samhället, samt grundläggande högskolepedagogisk utbildning.

Antagning

För att kunna bli antagen till forskarutbildning måste du vara behörig. Behörighetskraven för forskarutbildning finns angivna i studieplanerna för de olika ämnena. Vidare information om forskarstudier finns också på Humanistiska fakultetens hemsida för utbildning på forskarnivå.

Antagning till forskarutbildning sker normalt endast i samband med utlysning av doktorandanställningar.

Om du är intresserad av att söka till utbildning på forskarnivå kan du för vidare information ta kontakt med institutionens viceprefekt för utbildning på forskarnivå.

Utbildningsmiljö

Studiemiljön inom forskarutbildningen vid institutionen formas av flera olika faktorer. En viktig utgångspunkt är institutionens forskningsprofiler och de forskningsprojekt som för närvarande bedrivs vid institutionen. Vidare präglas forskarutbildningsmiljön av handledarnas olika intresseområden och inriktningar samt av de olika typer av seminarieverksamhet som institutionen erbjuder. Till detta kommer också olika nationella och internationella nätverk, centrumbildningar och annan samverkan över ämnes- och institutionsgränser som institutionen och dess handledare på olika sätt deltar i.


Forskningsprofiler vid institutionen

Forskningsprojekt vid institutionen

Kontaktinformation

Karin Wagner

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Alle 8, rum 2235

Telefon:
031-786 4190

Statistik för humanister

Fakultetsgemensam forskarutbildningskurs våren 2020

Doktorand vid Humanistiska fakulteten

Information om utbildning på forskarnivå vid humanistiska fakulteten

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2019-12-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?