Kultur och Demokrati KD2100 15hp

Femtio år har gått sedan 1968 – året som skakade makten med protester och demonstrationer runt om i hela världen. Då spelade konst och kultur en viktigt roll både för att uttrycka motstånd mot makten och artikulera möjligheterna till en ny framtid med frihet från förtryck. Mycket har hänt sedan dess och på årets upplaga av den fristående kursen Kultur och demokrati kommer vi att fördjupa oss i såväl protester som politisk omdaning sedan 1968. Vi kommer att diskutera nyliberalism, protester, kultur och offentlighet. Kursen avslutas med att studenterna skriver ett självständigt arbete baserat på kurslitteraturen.

Kursen öppnar för sen anmälan den 13 juli 2018.
Sök kursen på antagning.se

Mer information i kurskatalogen