Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

På institutionen för kulturvetenskaper ges en rad utbildningar på grundnivå såväl som avancerad nivå. I etnologi, filmvetenskap, genusvetenskap, konst- och bildvetenskap samt musikvetenskap kan man också läsa på forskarutbildningsnivå.

Våra utbildningar ämnar sig väl för dem som är engagerade i samhälls- och kulturfrågor. Här kan man läsa om konst och konstyttringar, dans, musik och film, vardagsliv, barns kultur och om hur kategorier som genus, klass, ålder, sexuell orientering eller nationalitet skapas och utmanas.

Genom våra utbildningar får man redskap att granska och förstå medier, konst, normbildningar, samtidens kultur, samhälle likväl som vardagslivets villkor.

Kompetenserna som ämnena ger kommer väl till pass om man arbetar eller vill arbeta i utbildnings- eller kultursektorn, med politiska frågor, som samhällsplanerare eller som entreprenör. Film- och musikvetenskap ger god kunskap om man ämnar arbeta med audiovisuella medier.

Kulturstudier har en yrkesinriktad magisterexamen och på genusvetenskap kan man läsa till jämlikhetshandläggare med internationell inriktning. Man kan emellertid också läsa våra ämnen som kompetensutveckling eller för att man vill bilda sig. 

Sidansvarig: Jelaine Legaspi|Sidan uppdaterades: 2018-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?