Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lina Palmqvist

Doktorand

Lina Palmqvist
Doktorand
Genusvetenskap
lina.palmqvist@gu.se
031-786 4515

Rumsnummer: 2438
Postadress: Box 200, 405 30 Göteborg
Besöksadress: Vera Sandbergs allé 8 , 411 33 Göteborg


Institutionen för kulturvetenskaper (Mer information)
Box 200
405 30 Göteborg
www.kultur.gu.se
kuv@kultur.gu.se
Besöksadress: Vera Sandbergs allé 8 , 411 33 Göteborg

Om Lina Palmqvist

 

Mitt avhandlingsprojekt går under arbetstiteln Äldreomsorgens landskap – med seniora kvinnor i fokus, där jag genom etnografisk metod studerar situationen för gamla kvinnor som är engagerade inom äldreomsorgen, både som mottagare och givare av omsorg. En utgångspunkt är att man genom att ta del av gamla kvinnors upplevelser av omsorgssituationer och omsorgsrelationer kan förstå någonting om ålderdomens livsrum, agentskap och den roll äldreomsorg spelar i detta. Jag arbetar utifrån en bred definition av äldreomsorg där offentligt finansierade omsorgsformer studeras likväl som omsorgen mellan anhöriga.

Jag befinner mig i en korsning av forskningsfält. Med ena benet står jag i feministiska studier - särskilt när det inbegriper omsorg, vårdarbete, sårbarhet och kroppslig erfarenhet, å ena sidan, och transnationell-, intersektionell-, och antirasistisk teori å andra sidan. Mitt andra ben står i kritisk funktionshinderforskning.
 

Sidansvarig: Jelaine Legaspi|Sidan uppdaterades: 2019-01-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?