Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dans- och musikkulturer

Den forsknings som görs inom området dans- och musikkulturer handlar sällan om dans och musik i sig, utan framför allt om allt som omger dessa två vanliga och viktiga kulturella uttryck. När, var och varför hörs och görs musiken av vem och när? Samma frågor gäller dans: när dansar vem vad och varför? Någon av dessa frågor finns alltid med, alla finns sällan eller aldrig i samma projekt eller studie.

I stort sett alla människor tar på olika sätt ta del av dans och/eller musik i någon form. Inte minst musik finns omkring oss nästan jämt och överallt idag, men även dans är något alla förhåller sig till antingen man dansar själv eller tittar på föreställningar eller inte. Detta att så många har åsikter om dans och musik gör dessa kulturella uttryck till intressanta studieobjekt.

Bland oss som forskar kring dans- och musikkulturer på institutionen finns bland annat musikvetare, etnologer och konstvetare.
 

 

Kontaktinformation

Mats Nilsson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8, rum 3261

Telefon:
031 786 1966

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2016-12-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?