Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Scenografi och konsthistoria: Föreställningsdesign och visuell kultur

Redaktörer: Astrid von Rosen and Viveka Kjellmer
Förlag: I B Tauris: (2019)

Scenografi och konsthistoria presenterar scenografi som ett kritiskt begrepp för konstvetenskap och är den första bok som visar på vikten av och användbarheten hos detta begrepp för konstvetare och forskare från anslutande fält. Boken gör en utvärdering av den samtida relevansen för scenografi som ett kritiskt verktyg för konstvetare och forskare från angränsande ämnesområden i studier av fenomen som livekonserter, film, mode och kostym, dansaktivism och teaterhändelser.

Med sina nyanserade och detaljerade fallstudier av ett antal internationella forskare är den här boken ett innovativt bidrag till pågående debatter inom konstvetenskap och visuella studier. Den relaterar scenografi till bredare frågor, inklusive genusaspekter av multisensoriskt kulturarv och globalisering i en allt mera digital värld. Den syftar till att utöka existerade litteratur genom att demonstrera vikten av nytänkande scenografi för att förstå dåtida och nutida konsthistorier och visuella kulturer i bred bemärkelse.

Projektledare: Astrid von Rosen och Viveka Kjellmer
Projekttid: 2017–2019
Finansiering: Fakultetsmedel, I B Tauris, tryckbidrag

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2018-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://kultur.gu.se/forskning/Forskningsprojekt/projekttitel/scenografi-och-konsthistoria--forestallningsdesign-och-visuell-kultur/
Utskriftsdatum: 2020-06-03