Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Make/ing Room for Living: Organizational Strategies in Transgender Activism

Syftet med projektet är att undersöka olika strategier som väljs när man organiserar transaktivistarbete och hur dessa relaterar till och omformulerar feministiska organisatoriska strategier. Studien kommer att genomföras i tre olika nationella, och intranationella, sammanhang – Pakistan, USA och Europa – för att utforska olika sätt att organisera trans-lobbyism och -aktivism. De tre empiriska fallstudierna har valts med hänsyn till variation i organisationernas storlek, geografiska läge och strategier, för jämförelsens skull, men också för att säkerställa att materialet har chansen att tala tillbaka. Materialets variationer kommer också att säkerställa den teoretiska utvecklingen, som till exempel gör det möjligt att granska och ompröva den nordliga feminismens kritik av den retorik för universella mänskliga rättigheter som grundar sig på det problematiska humanistiska subjektsbegreppet.

Materialet för undersökningen består av både textdokumentation – organisatorisk dokumentation, arbetsmaterial och policydokument – och intervjuer med organisationernas medlemmar. Metoden utgörs av en kombination av diskursanalys av texter och etnografi.

Projektledare: Diana Mulinari, Lunds universitet
Medverkande forskare vid Inst. för Kulturvetenskaper: Erika Alm
Projekttid: 2013–2020
Finansiering: Vetenskapsrådet

Kontaktinformation

Erika Alm

Box 200, 405 30

Besöksadress:
Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg

Telefon:
031- 786 5332

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2018-04-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?