Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universella värden, specifika kontexter, situerade kamper.

En jämförande studie av feministiska strategier och politiska diskurser omkring jämställdhet och mångfald i Danmark, Norge och Sverige.

Detta är en jämförande och historisk studie omkring förståelser av jämställdhet och mångfald i Danmark, Norge och Sverige. Projektet kombinerar analyser av feminism i relation till frågor om jämställdhet och mångfald, med studier av politiska policies omkring dessa frågor. Genom analyser av etnografiskt material (intervjuer, fältanteckningar, deltagande observation) och diskurs- och textanalys syftar projektet till att undersöka det komplexa, och ibland även motsägelsefulla, förhållandet mellan feminism, jämställdhet och mångfald, så som det kommer till uttryck hos etablerade kvinno-organisationer och i politiska policies omkring jämställdhet och mångfald i Danmark, Norge och Sverige.

Projektledare: Mia Liinason
Projekttid: 2012-2016
Finansiering: Institutionen för kulturvetenskaper, Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet och Instutionen för genusvetenskap, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Lunds universitet

 

 

Kontaktinformation

Mia Liinason

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8

Telefon:
031-786 3615

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2016-05-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?