Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationella gästforskare 2016

I höst gästas Humanistiska fakulteten av två internationella forskare från University College London: Anna Sexton (vecka 37, 45 och 49) samt Alda Terracciano (vecka 39, 45 och 50).

Sexton och Terracciano är placerade på institutionen för kulturvetenskaper (KUV) och kommer att bidra till forskningsmiljön där. Bland annat kommer de att delta i två högre seminarier vid KUV, 28 september och 9 november, samt i forskningsinitiering som drivs av KUV, Centre for Critical Heritage Studies (CCHS) och Centre for Digital Humanities (CDH).

På KUV presenterar Sexton och Terracciano dels egen forskning, dels bidrar de till arbetet med pågående ansökningar för Göteborgs universitets forsknings-, undervisnings- och samverkansprojekt Göteborgskulturer på stan 1621–2021 (GPS 400). Projektet förenar forskare från Humanistiska fakulteten vid GU med lokala och internationella samarbetspartners. Projektet vill också utveckla en digital plattform som tillgängliggör forskningsresultat och inbjuder till aktivt deltagande.

Här finns mer information om instutitionen för kulturvetenskapers högre seminarium.

Projektledare är Mats Jönsson (KUV), Astrid von Rosen (KUV och CCHS) och Cecila Lindhé (CCHS och CDH).

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2016-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?