Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborg spelar roll: Fri gruppers scenkonst i Göteborg 1960-2000

Forskare vid Göteborgs universitet arbetar med projektet ”Göteborg spelar roll” som kartlägger stadens utominstitutionella dans- och teaterliv 1960-2000. Syftet är att berika och nyansera historieskrivningen genom att bygga på och vidga kunskapen om dessa gruppers bidrag till scenkonstfältet och samhället. Viktiga delar i arbetet är insamling och kartläggning av ny information, intervjuer med praktiker och analys av befintlig historieskrivning. Forskargruppen vill gärna bli kontaktad av personer som vill dela med sig av information och kunskap. Kontaktpersonen för teater är yael.feiler@gu.se och för dans Astrid von Rosen astrid.von.rosen@arthist.gu.se

Finns arkivmaterial som kan vara intressant i sammanhanget så rekommenderar vi att det tas kontakt med Göteborgs stadsmuseum som har en pågående dokumentation och insamling av arkivmaterial från fria scenkonstgrupper/scenkonstutövare i Göteborg. Kontakta gärna intendent Ida Rådegård för mer information, antingen på telefon 031-368 36 57, 0736-66 02 51 eller epost ida.radegard@kultur.goteborg.se. Museets insamling är dock inte begränsad till tidsperioden 1960-2000, utan både tidigare och senare material är intressant.

Projektledare: Yael Feiler och Astrid von Rosen
Projekttid: 2016 - 2018
Projektfinansiering: Anna Ahrenbergs fond
 

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2018-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?