Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dansarkiv och digital delaktighet

Syftet med samverkansprojektet Dansarkiv och digital delaktighet är att genom personalmobilitet skapa en ny möjlighet att synliggöra marginaliserad dans och därmed bidra till samhällelig mångfald. Målet är att, genom delaktighetsforskning, bidra till skapandet av innovativa digitala lösningar för hur dans och marginaliserade dansgrupperingar kan bli mera representerade i och genom arkiv.

Genom väl förankrade delaktighetsprocesser skapar projektet underlag för innovativa digitala lösningar på gestaltande av rumslighet, multisensoriska upplevelser och mångfald i relation till marginaliserade dansgrupperingars material och historia. Arkivet blir en avgörande plats för meningsskapande, identitetsformulering och kunskapsproduktion för dansutövare, forskare, praktiker inom museum och arkiv, och allmänheten.

Genom att Dansarkiv och digital delaktighet bygger på upparbetat förtroende, god förankring och tillräckligt med tid har dess innovativa digitala lösningar potential att bli realiserbara och hållbara inom ett fält med små resurser och heterogena grupperingar. En forskare från Göteborgs universitet samarbetar med stadens dansgemenskaper, med en arkivinstitution och med ett internationellt fält där digital teknik kombineras med delaktighetsperspektiv och reflexiva processer.

Besök gärna min blogg om Dansarkiv och digital delaktighet: http://dansarkiv.webnode.se/

Projektledare: Astrid von Rosen
Projekttid: 2016-2018
Projektfinansiering: Vinnova
 

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2019-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?