Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetslösa ungdomar i Västervik - arbete och identitet i ett postindustriellt samhälle

Ungdomar har under de senaste decennierna utgjort en betydande andel av dem i befolkningen som stått utanför arbetsmarknaden eller som har stora svårigheter att etablera sig någorlunda beständigt inom arbetslivet. Vid de omfattande konjunkturnedgångar som skett sedan tidigt 1990-tal har etableringsmöjligheterna blivit ytterligare beskurna för yngre utan tillräcklig utbildning, erfarenhet eller förankring på arbetsmarknaden.

I april 2014 var mer än en femtedel av Västerviks ungdomar arbetslösa. Situationen för arbetslösa ungdomar i denna ort kan till vissa delar antas vara liknande den för unga människor i liknande orter i Sverige (och Europa) men samtidigt har varje ort sin, i viss mån, specifika karaktär och sina specifika förutsättningar.

Syftet med projektet är att söka kunskap om arbetslösa ungdomars egna erfarenheter och upplevelser av sin situation utifrån att vara arbetssökande i Västerviks kommun. En forskningsrapport är publicerad och utifrån insamlad empiri författas under 2015 ett kapitel till en internationell antologi samt ett konferensbidrag.

Projektledare: Åsa Andersson
Projekttid: 2015-2016
Finansiering: Fakultetsmedel
 

Kontaktinformation

Åsa Andersson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8

Telefon:
031-786 6144

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2016-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?