Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tidigare möten

21 September 2017

Maj Asplund Carlsson höll i ett givande seminarium kring publicering i internationella tidskrifter.

8 maj 2017

Sandra Hillén ansvarade för seminariet med rubriken ”Ungt kulturarv – forskning om barn och barndom på museer”

I ett 1-årigt forskningsprojekt finansierat av Riksantikvarieämbetet har Sandra Hillén och Ylva Ågren undersökt vilken plats barn tilldelas på kulturhistoriska museer i Göteborg med omnejd och hur de representeras i museernas utställningar.

Seminariet byggde på delar av en rapport. Frågor som fokuserades var: Vilka bilder av barn och vilka olika syner på barndom förmedlas i de kulturhistoriska museernas utställningar? Vilka artefakter, foton, målningar etc. får representera kategorin barn, och vad gör det med uppfattningen av barns roll i historien och i kulturarvsfrågor? Hur ser intersektionerna mellan ålder, kön, klass och etnicitet ut och vad händer i skärningsytan dem emellan?

29 september 2016

Karolina Westling höll i ett textseminarium på temat barn i fransk film. Diskussionen utgick från ett kapitel i avhandlingen och Les Quatre cents coups av François Truffaut (1959).

14 april 2016

Tillsammans med Johanna Sjöberg från Tema Barn i Linköping diskuterades en text kring barnkläder och nätbutiker för barnkläder.

23 februari 2016

Seminarium för Lilla BiG: Bilderboken - för barn i förskolan?: Seminariet bestod av en gemensam granskning av ett antal bilderböcker. Frågor om förskolans kanon, förskollärarstudenters möte med bilderböcker och barns läsning aktualiserades, liksom frågor om normer, värden, och barndom. Vi utgick ifrån: Till ”vildingarnas” land: Barnboksförfattaren besöker förorten av Maj Asplund Carlsson och Johannes Lunneblad.

23 september 2015

Work in progress: diskussion med Åsa Bergman kring en text om El Sistema.

23 april 2015 

Kring rubriken "Att inkludera barn och unga i forskning och praktik/design" samtalade Sandra Hillén och Eva-Johanna Isestig.

19 februari 2015

Den 19 februari ledde Jeanette Sundhall och Anette Hellman ledde en diskussion kring ålder utifrån deras artikel ”Don’t be such a baby”.

18 september 2014

Ylva Ågren presenterade sin avhandling med arbetsnamnet "Syskonsamspel inom barnkulturella medielandskap". Avhandlingen kommer att vara klar våren 2015.
Därefter diskuterades ett textutkast om barn som filmar av Karolina Westling.

8 maj 2014

Vid vårt första möte diskuterade vi riktlinjer för nätverket och sedan skålade vi för BiG!

Kontaktinformation

Karolina Westling

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6 , 41255 Göteborg

Telefon:
031 786 5334

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2017-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?