Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Scandinavian Cultural and Social Studies

Scandinavian Studies är kurser på engelska, som vänder sig till internationella studenter. Utifrån kulturella, estetiska och sociala perspektiv utforskas samtida kultur och samhälle i Sverige och Skandinavien. Utbudet består av två helfartskurser på grundnivå om 30 hp och en kortare kurs om 7, 5hp.

Under hösterminen erbjuds KVL181 Scandinavian Studies: Cultural and Aesthetic Perspectives, 30 hp och under vårterminen KVL182, Scandinavian Studies: Cultural and Social Perspectives, 30 hec. Under senare delen av vårterminen går också KVL190 Cultural Perspectives on Gender and Families, 7,5 hec.

Kurserna kan läsas separat och i vilken ordning man önskar och tillsammans ger de en bred kunskap om och en god förståelse för samtidsliv och kultur i Sverige och Skandinavien.

Våra kurser ges helt på engelska och lärare från olika ämnen inom kulturvetenskaper och övriga humanistiska fakulteten deltar i undervisningen.

Scandinavian Cultural and Social Studies lockar studenter från hela världen och deltagarna är både utbytesstudenter från våra partneruniversitet och fristående studenter.


Länkar

Till kurser på grundnivå i Scandinavian Studies

Till Scandinavian Studies sidor på GUL (Här finner du kursplan, litteraturlista och schema)

Till webbkatalog och kurser för Scandinavian Studies på grundnivå

 

 

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2014-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?