Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Filmvetenskap


Att studera Filmvetenskap innebär att förbereda sig för ett yrkesliv inom medier och kultur genom att kombinera kunskap om dessa samhällssektorer med traditionella humanistiska frågor kring bildning och teoretisering. Våra kurser utgör trots allt inte en yrkesutbildning, men vi vet å andra sidan att en stor del av studenterna går vidare till en ganska tydligt definierad arbetsmarknad (medier och kultur).

Eftersom man inte lär sig hantverket att göra film genom att studera Filmvetenskap brukar Filmvetenskap ses som ett teoretiskt ämne. Våra kurser innehåller också mycket teori, men vi har ett pragmatiskt förhållningssätt till teori. För att förstå alla delar av det komplexa system som dagens medier skapar behövs ständigt nya, kreativa teoretiseringar av en snabbt föränderlig empiri. För att förstå denna föränderliga omvärld behöver många av våra kurser också ändras från år till år.

Att studera Filmvetenskap är att öva sig i att plocka isär och sätta ihop. Inte för att lära sig göra film, utan för att förstå hur filmen fungerar. Förmågan att plocka isär och sätta ihop kulturella artefakter är en färdighet, ett handlag, om än inte ett hantverk. En examen i Filmvetenskap innebär färdigheter i att bygga kultur, att skapa mening, lika mycket som att förstå dagens mediekulturer.


Länkar

Till utbildning grundnivå Filmvetenskap

Till utbildning avancerad nivå Filmvetenskap

Till utbildning forskarnivå Filmvetenskap

Till examensmål Filmvetenskap

Till webbkatalogen och kurser i Filmvetenskap på grund- och avancerad nivå

 

 

Kontaktinformation

Studierektor, Mats Nilsson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs allé 8, rum 3261

Telefon:
031-786 1966

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?