Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn- och ungdomskultur

Kurser i barn- och ungdomskultur ges endast på avancerad nivå. På grundutbildningsnivå hänvisas till Kulturanalys.

Ämnet Barn- och ungdomskultur är mångvetenskapligt. Här studerar vi barns och ungas uppväxtvillkor i relation till centrala, samhälleliga institutioners handlings- och tankemönster som är bestämmande för barns och ungas kulturella omgivning. Utifrån historiska och kulturvetenskapliga perspektiv diskuteras barns och ungas kulturella tillhörighet, deras självförståelse och identitetsskapande.

Kurserna i Barn- och ungdomskultur ökar din förståelse för barns och ungas kulturella världar, och ger dig verktyg för att själv studera och analysera dessa.

Genomgående problematiseras barndoms- och ungdomsbegreppen och ställs i relation till olika former av kulturproduktion och kulturskapande. Grundläggande teman är kulturproduktion för barn och unga, hur barn och unga använder sig av olika typer av medier och barns och ungas egen kreativitet.


Länkar


Till utbildning grundnivå i Kulturanalys

Till utbildning på avancerad nivå Barn- och ungdomskultur

Till examensmål Barn- och ungdomskultur


Till webbkatalogen och kurser i Barn- och ungdomskultur på avanceradnivå
 

Kontaktinformation

Studierektor Åsa Andersson

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8

Telefon:
031 - 786 6144

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2019-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?