• Efterlyses: Selma Lagerlöfs brev till allmänheten

[2018-04-06] Har du eller någon i din släkt ett brev från Selma Lagerlöf liggandes hemma? I ett forskningsprojekt samlas information om de brev som författaren skickade till sin läsekrets.

• Digital humaniora - att bevara kulturarv med digital teknik

[2018-03-23] Hon skulle egentligen bli lärare. Men så startade Sveriges första masterprogram i digital humaniora och Frida Andersson lockades av kombinationen av det humanistiska och det digitala. Efter ett halvårs studier har hon redan fått sommarjobb på museum.

• Luftmätare används i stort medborgarforskningsprojekt

[2018-03-09] Semester i Schleswig-Holstein? Undvik då den lilla orten Tarp. Där är nämligen luftkvaliteten särskilt dålig. Hur vet jag det? Jo, i Tyskland finns cirka 1100 luftmätarstationer, placerade över hela landet av vanliga medborgare, som publicerar resultat om hur luften är just där de bor. - Medborgarforskning har blivit ett demokratiskt inslag i vårt samhälle att ta på allvar, förklarar vetenskapsteoretikerna Dick Kasperowski och Christopher Kullenberg.

• Farorna med att synas på internet

[2018-02-26] Allt fler bilder sprids över internet - på gott och ont. Dokumentation av krig och våld har använts som bevismaterial vid rättegångar, men har också manipulerats i propagandasyfte. Adi Kuntsman problematiserade fenomenet med spridning av bilder på nätet vid ett seminarium arrangerat av Centrum för digital humaniora och Institutionen för kulturvetenskaper.

• Museum tar hjälp av studenter för en app om Mölndals Bro

[2018-01-31] Studenter på Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap har i ett samverkansprojekt med bland andra Mölndals Stadsmuseum tagit fram ett antal olika förslag till en app som ska förändra människors upplevelse av Mölndals bro.