Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En samverkansplattform för forskning och undervisning

 

Bakgrund
GÖTEBORGSKULTURER PÅ STAN 1621–2021 (GPS400) är en digital samverkansresurs för forskning och undervisning som erbjuder digitala lösningar, kollaborativa modeller, kvantitativa metoder och platsspecifika sammanhang i och om Göteborg. Verksamheten initierades 2016 och utgår från Institutionen för kulturvetenskaper (KUV). I dagsläget samverkar drygt 30 forskare och IT-tekniker med minnes- och kulturinstitutioner, myndigheter, föreningar, organisationer, företag och civilsamhälle. Hittills har GPS400 erhållit övergripande samverkans- och kommunikationsmedel samt riktad finansiering för delprojekt och pilotstudier.

Syften och verksamheter
GPS400 arbetar i skärningspunkten och kontaktzonen mellan digital innovation, kulturvetenskaplig närvaro och arkiv i bred bemärkelse. Syftet är att digitalt och på plats i stadsrummet identifiera, testa och presentera nya och långsiktigt hållbara samverkansmetoder genom att analysera, tillgängliggöra och revidera resultat om Göteborgs kulturer, kulturarv, kulturbruk och kulturmiljöer under fyra sekel. Det långsiktiga målet är att GPS400:s digitala metoder för innovativ samverkan och forskning presenterar empiriskt verifierbara resultat om Göteborgskulturer via visuellt intresseväckande modeller och medieringar som kvalitetssäkrar tillgängliggörande av empiriskt tillförlitliga fakta med relevans för nutida och framtida utmaningar. Följande parter har hittills inlett samverkan med GPS400.

 

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2018-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?