Göteborg - fotbollens huvudstad

Nyhet: 2019-02-08

Göteborg är fotbollens huvudstad. Och lerans. Och ibland kombineras dessa två världar. I dag presenteras nytt material från forskningsprojektet "Tidernas Göteborg" – ett samarbete mellan Göteborgs stadsmuseum, Hasselbladstiftelsen, Göteborgs universitet, Bokförlaget Max Ström och Göteborg & Co. Målet för projektet är att skildra Göteborgs historia i bilder. Forskningen bedrivs i svenska och utländska arkiv inom ramen för samverkansresursen GPS400 (Göteborgskulturer på stan 1621–2021). Göteborgs-Posten är extern partner. Kristian Wedel – GP-redaktör – skriver. Idag: Leriga planer och oväntade triumfer.

Läs hela artikeln här!

AV: