• Ny livepodd kopplar ihop museers samlingar med den senaste forskningen

[2019-09-05] Mumier, DNA och Japan - vad göms i lådan? Tillsammans med Folkuniversitetet och Världskulturmuseerna lanserar Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet en helt ny poddserie som spelas in inför livepublik på Världskulturmuseet i Göteborg. Första programmet av Inside the Box körs den 5 september och handlar om mumier och hanteringen av mänskliga kvarlevor.

• Fördröjning av meddelanden mellan olika system skapade problem för studenter

[2019-08-30] Problemet med fördröjningen är nu löst. Informationen till studenter ligger kvar i Studentportalen över helgen för att förebygga fler frågor om några studenter fortfarande märker av det tidigare problemet.

• Märkliga religiösa drömmar vanliga i Nepal

[2019-08-28] Gudar som visar sig i märkliga skepnader och ger råd eller en stor orm som viskar visdomar. Så kan så kallade kontraintuitiva religiösa drömmar se ut. I ett forskningsprojekt har hinduer i Nepal intervjuats för att ta reda på hur vanliga dessa säregna religiösa drömmar kan vara.

• Nu kan du söka Adlerbertska stipendiet

[2019-08-19] Stipendieansökan är öppen till och med 15 september och kan sökas av studenter vid Göteborgs universitet som läst minst två terminer och som förvärvat 30hp.

• Letar efter glömd kulturskatt

[2019-06-28] Patraskteatern, Rubicon och invandrarföreningars scenkonst är bara några exempel på den mångfald av alternativa grupper som fanns i Göteborg under andra halvan av 1900-talet. Nu får projektet Expansion och mångfald 13 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att kartlägga och dokumentera denna hittills ganska ouppmärksammade kulturella rikedom.

• Karin Wagner har fått stipendium

[2019-06-04] Karin Wagner, professor i konst- och bildvetenskap, har fått ett ett-årigt stipendium från Ridderstads stiftelse för historisk grafisk forskning.

• Nu sätter arbetet inom Eutopia igång

[2019-05-27] Göteborgs universitet har gått med i nätverket Eutopia. Det består av sex europeiska lärosäten som har en långsiktig vision om att skapa en stark allians med fri rörlighet för studenter, forskare, lärare och övrig personal. År 2050 ska en student lätt kunna förflytta sig och studera vid alla de ingående universiteten under sin utbildning, och sen ta examen.

• Sommaren i city - en hållbar dagsfestival!

[2019-05-23] - en hållbar dagsfestival!

• GPS400 blir nytt centrum

[2019-05-15] Rektor har beslutat att omvandla GPS400 (Göteborgskulturer på stan 1621-2021) till GPS400: Centrum för samverkande visuell forskning vid Göteborgs universitet under en sexårsperiod. GPS400 blir ett nytt centrum som i samverkan mellan institutioner och externa parter inventerar, digitaliserar, forskar om och tillgängliggör Göteborgs visuella kulturer, kulturarv, kulturbruk och kulturmiljöer.

• IN BETWEEN - examensutställning

[2019-05-08] En examensutställning för kandidatprogrammet Medier, Estetik och Kulturellt Entreprenörskap