• Föreläsningar med fakultetens två hedersdoktorer 2018

[2018-09-18] Den 17 oktober håller Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2018 varsin föreläsning. Föreläsningarna är öppna för alla intresserade. Varmt välkomna!

• Restplatser - utbytesstudier vårterminen 2019

[2018-09-18] Humanisten öppnar nu för en ny möjlighet för dig som vill söka utbytesstudier till vårterminen 2019. Sista ansökningsdag är 1 oktober.

• Sök stipendier och projektbidrag

[2018-08-14] Har du författat vetenskapliga texter som kopieras för undervisningsändamål på högskolenivå?

• Film philosophy 2018

[2018-07-06] Årets Film-philosophy konferensen är för den här gången över och det har varit många intressanta föreläsningar och spännande diskussioner.

• Kultur för alla!

[2018-05-29] Benjamin Emilsson fann rätt utbildning när han ¿bara testade att söka¿ genusinriktningen inom programmet KULTUR. Utbildningen har visat honom olika sidor av vad kultur är.

• Behind the Screens Examensutställning

[2018-05-29] Ett reportage om utställningen arrangerad av avgångsstudenterna från kandidatprogrammet Medier, Estetik och Kulturellt entreprenörskap.

• Mia Liinason tar plats i Sveriges unga akademi

[2018-05-28] Sveriges unga akademi är en tvärvetenskaplig akademi som arbetar med att ge unga forskare en stark röst i debatten.

• Sommarskolan besöker Humanisten

[2018-05-09] Göteborgs universitet har för andra året i rad ordnat sommarskola för nyanlända med flyktingbakgrund. Deltagarna får då ta del av de olika institutioner som finns på Göteborgs universitet och på så vis få en grundlig introduktion.

• Så beskrevs hundra år av stadsutveckling på 1950-talet

[2018-04-11] I det stora projektet Svensk stad, som publicerades på 1950-talet, studerades den svenska stadsmiljöns historia mellan 1845 och 1945. Nu kartläggs och tolkas projektet historiografiskt i en ny avhandling i konst- och bildvetenskap, som bland annat visar Svensk stad-projektets ambitioner att utveckla metoder för efterkrigstidens stadsplanering.

• New blog makes Gendering studies and feminism more visible

[2018-04-04] Of course, you did not miss that Gendering studies has a blog run by the international students Deniz Altuntas and Bart Bloem Herraiz. And you especially did not miss their new logo, it has so many interesting features and embodies the complete idea with their blog, theory, creativity and gendering studies.