• Projektet PAUS får beviljat finansiering

[2018-12-06] PAUS är projektet för samverkan mellan akademi och näringsliv och drar igång redan januari 2019

• Samspelet mellan det digitala och det kulturella

[2018-11-20] Vetenskapsrådet har beviljat 13,6 miljoner kronor till projektet Globala transformationer. En forskningsmiljö om genus, sexualitet, transnationella gemenskaper och teknokulturella assemblage.

• Dystra retoriken om humanistiska utbildningars nytta missvisande

[2018-11-13] Utbildningar inom humaniora kan på samma gång upplevas som breda och smala - med många möjliga men färre självklara yrkesmöjligheter. De utexaminerade studenterna stakar ofta ut en helt egen väg på arbetsmarknaden. Det visar en avhandling som undersökt tidigare etnologistudenters yrkesbanor efter examen.

• BiGs symposium 2018

[2018-11-08] Tappra barnkulturvetare skapar forum för dig som vill ta del av barnkulturfrågor. I år kan du ta del av ämnena barn och politik.

• inställda fortsättningskurser

[2018-11-06] Institutionen för kulturvetenskaper ställer in planerade kurstillfällen på fortsättningskurserna i filmvetenskap, konst- och bildvetenskap samt musikvetenskap vårterminen 2019.

• 13 miljoner till projekt om mångfald inom scenkonst

[2018-11-06] Projektet Expansion och mångfald: Digital kartläggning och analys av den utominstitutionella scenkonsten i Göteborg 1965¿2000 har beviljats 13 miljoner i projektbidrag från Vetenskapsrådet. Perioden ses ofta som en tid för framväxt och etablering av utominstitutionell scenkonst och målet med projektet är att visa upp mångfalden i dessa framträdanden.

• 156 miljoner till humaniora och samhällsvetenskap från VR

[2018-11-06] Göteborgs universitet är det lärosäte som beviljas mest forskningsmedel när Vetenskapsrådet (VR) fattat beslut i årets stora utlysning inom humaniora och samhällsvetenskap. Drygt 156 miljoner kronor går till projektbidrag och bidrag till forskningsmiljöer vid Göteborgs universitet.

• Läs konst- och bildvetenskap på kvällstid och på halvfart!

[2018-10-10] Vår populära grundkurs KV1001 finns från och med VT19 som kurs på halvfart och på kvällstid.

• Forum Kulturarv

[2018-10-08] Välkommen till Forum Kulturarv 17 oktober i Norges hus på Skånegatan i Göteborg. Vi ser fram emot en dag fylld av debatt kring angelägna kulturarvsfrågor och att få ta del av spännande kulturarvsprojekt och ny litteratur i ämnet.

• Föreläsningar med fakultetens två hedersdoktorer 2018

[2018-09-18] Den 17 oktober håller Humanistiska fakultetens hedersdoktorer 2018 varsin föreläsning. Föreläsningarna är öppna för alla intresserade. Varmt välkomna!