• Sommarskolan besöker Humanisten

[2018-05-09] Göteborgs universitet har för andra året i rad ordnat sommarskola för nyanlända med flyktingbakgrund. Deltagarna får då ta del av de olika institutioner som finns på Göteborgs universitet och på så vis få en grundlig introduktion.

• Så beskrevs hundra år av stadsutveckling på 1950-talet

[2018-04-11] I det stora projektet Svensk stad, som publicerades på 1950-talet, studerades den svenska stadsmiljöns historia mellan 1845 och 1945. Nu kartläggs och tolkas projektet historiografiskt i en ny avhandling i konst- och bildvetenskap, som bland annat visar Svensk stad-projektets ambitioner att utveckla metoder för efterkrigstidens stadsplanering.

• New blog makes Gendering studies and feminism more visible

[2018-04-04] Of course, you did not miss that Gendering studies has a blog run by the international students Deniz Altuntas and Bart Bloem Herraiz. And you especially did not miss their new logo, it has so many interesting features and embodies the complete idea with their blog, theory, creativity and gendering studies.

• Praktikkursen på kulturprogrammet ledde till jobb!

[2018-03-28] När Adam Lindgrens praktik på Borås kulturhus gick mot sitt slut hade han blivit erbjuden ett jobb. Han tvekade inte till att tacka ja, och jobbar nu som muséeguide på Borås konstmuseum vid sidan av studierna på kandidatprogrammet Kultur. Många arbetsplatser har ett behov av det som kulturvetare kan, tror han, nämligen att tänka "out of the box".

• Hallå där Catharina Thörn, nr 20 på Maktlistan från Tidskriften rum

[2018-03-07] Hallå där Catharina Thörn som i år blivit placerad som nr 20 på den både nationella och internationella Maktlistan från Tidskriften rum. Du är både lektor och docent på Institutionen för kulturvetenskaper på Göteborgs universitet.

• Konst kan öka medvetenhet om klimatförändringar

[2018-03-02] Hur kan konst få oss att greppa klimatförändringarna? Kan den få oss att agera för att rädda det som går att räddas? I ett nystartat projekt undersöker Ann-Louise Sandahl hur olika konstverk kan nå in i folks medvetande.

• Forskardagen visade på bredden inom kulturvetenskap

[2018-02-19] För andra året bjöd institutionen för kulturvetenskaper in till Forskardagen, med en lång rad presentationer av den forskning som bedrivs vid institutionen. Såväl avslutade som pågående och kommande forskningsprojekt beskrevs för studenter, forskarkollegor och intresserad allmänhet.

• SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen 8 mars

[2018-02-15] Missa inte SPIRA arbetsmarknadsmässa på Pedagogen den 8 mars. Utbildningsvetenskapliga och Humanistiska sektionerna vid Göta studentkår samarrangerar 2018-års version av mässan.

• Hon forskar om barns och ungas möjligheter till demokratisk delaktighet

[2018-02-14] Jeanette Sundhall har i två år följt Göteborgs ungdomsfullmäktige i ett forskningsprojekt och undersökt hur barn och vuxna samarbetar. Hon menar att det finns en åldersmaktordning som hindrar barn och unga från delaktighet och att beslutsfattare och andra vuxna borde bli bättre på att ta vara på ungas erfarenheter och åsikter.

• Ny blogg om dansarkiv och digital delaktighet

[2018-02-13] Det Vinnovafinansierade forskningsprojektet "Dansarkiv och digital delaktighet" har startat en forskningsblogg som skrivs av projektledaren Astrid von Rosen.