Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kritisk kostymteori - multisensoriskt tema

Seminarium

Seminarium på Textilmuseet i Borås, utställning In Character - Costumes & Images
Resa ordnas av deltagarna själva

Abstract: In Character - Costumes & Images är en utställning där det konstnärliga hantverket inom teaterkostym och fotografi står i fokus. Hur går det till att bygga en karaktär, att klä en känsla? Här presenteras ett urval av dräkter som kostymdesigner Nina Sandström har skapat till teater-, dans- och operascenen. Kostymerna visas tillsammans med fotograf Magnus Länjes karaktärsporträtt av de artister som burit dräkterna. Utställningen berättar om arbetet som kostymdesigner och hantverket med att skapa kostymer för scenen, från idé till skisser, materialval och konstruktion av de färdiga dräkterna. En stor del av arbetet handlar om att tolka verkets karaktärer och bygga upp stämningar och helhetsscener med färger och former. Tillsammans med artisterna bygger kostymdesignern upp rollkaraktärerna. Rekommenderad läsning: Monks, Aoife (2010), The Actor in Costume, Palgrave Macmillan (läs Introduction). The Dress Rehersal. Barbieri, Donatella (2017), Costume in Performance, Bloomsbury (läs Introduction).

Språk: svenska och/eller engelska.

Ansvarig för seminarieserien: Astrid von Rosen astrid.von.rosen@arthist.gu.se. Organiserad i samarbete med Expansion och mångfald (VR 2019-2021) samt Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet.

Föreläsare: Viveka Kjellmer

Datum: 2019-09-24

Tid: 14:00 - 16:00

Kategorier: Humaniora

Arrangör: KUV i samarbete med CCHS/Arkivklustret och CDH

Plats: Textilmuseet i Borås

Evenemangslänk: Läs mer om Kritisk kostymteori - multisensoriskt tema

Kontaktperson: Astrid Von Rosen

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-08-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?