Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

40 år med Gräv där du står

Seminarium

Institutionen för Kulturvetenskaper bjuder i samverkan med Centrum för kritiska kulturarvsstudier och Litteraturhuset in till samtal

"Historien är viktig därför att resultatet av den finns fortfarande kvar. Det förflutna ger fortfarande avkastning. Det förflutna ger fortfarande makt". Sven Lindqvist Gräv där du står

Det är nu 40 år sedan Sven Lindqvist publicerade boken Gräv där du står. Boken gav upphov till en intensiv debatt och inspirerade till en mängd studiecirklar. Idag spelar boken en undanskymd roll när Lindqvists författarskap lyfts fram. Med detta samtal vill vi lyfta fram och aktualisera bokens relevans för vår samtid.

Varmt välkomna!

Föreläsare: Stefan Jonsson professor vid Linköpings Universitet. I våras publicerade han boken Sanningskonst. Samtal om ett författarskap tillsammans med Sven Lindqvist. Astrid von Rosen docent i konstvetenskap vid Göteborgs Universitet. Catharina Thörn docent i kulturstudier vid Göteborgs Universitet.

Datum: 2018-09-26

Tid: 18:00 - 19:30

Kategorier: Kulturstudier

Plats: Litteraturhuset Heurlins plats 1b

Kontaktperson: Catharina Thörn

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?