• Projektet PAUS får beviljat finansiering

[2018-12-06] PAUS är projektet för samverkan mellan akademi och näringsliv och drar igång redan januari 2019

• Samspelet mellan det digitala och det kulturella

[2018-11-20] Vetenskapsrådet har beviljat 13,6 miljoner kronor till projektet Globala transformationer. En forskningsmiljö om genus, sexualitet, transnationella gemenskaper och teknokulturella assemblage.

• Dystra retoriken om humanistiska utbildningars nytta missvisande

[2018-11-13] Utbildningar inom humaniora kan på samma gång upplevas som breda och smala - med många möjliga men färre självklara yrkesmöjligheter. De utexaminerade studenterna stakar ofta ut en helt egen väg på arbetsmarknaden. Det visar en avhandling som undersökt tidigare etnologistudenters yrkesbanor efter examen.

• BiGs symposium 2018

[2018-11-08] Tappra barnkulturvetare skapar forum för dig som vill ta del av barnkulturfrågor. I år kan du ta del av ämnena barn och politik.

• inställda fortsättningskurser

[2018-11-06] Institutionen för kulturvetenskaper ställer in planerade kurstillfällen på fortsättningskurserna i filmvetenskap, konst- och bildvetenskap samt musikvetenskap vårterminen 2019.