• Andrew Flinn guest researcher at CCHS/Archives cluster

[2017-12-01] Andrew Flinn, a Reader in Archival Studies and Oral History in the Department of Information Studies at University College London, and vice chair of the UK Community Archives will be guest researcher at the University of Gothenburg during December 2017. He will be hosted by the research cluster Embracing the Archives within the Centre for Critical Heritage Studies and based at the Department of Cultural Sciences.

• Andrew Flinn guest researcher at CCHS/Archives cluster

• Forskning visar kvinnoorganisationers inflytande på politiken

[2017-11-28] Kampen för kvinnors rättigheter i Skandinavien har studerats i ett forskningsprojekt som nu presenteras i en bok. Den visar att kvinnoorganisationers kamp historiskt sett har varit betydelsefull för framväxten av kvinnors rättigheter - men att denna kamp också bidragit till att upprätthålla hierarkier mellan grupper av kvinnor.

• "Kärleken har 100 onda namn" undersöker sexuella övergrepp då och nu

[2017-11-23] Föreställningen "Kärleken har 100 onda namn" handlar om sexuella övergrepp i tidigmoderna sångtexter. Samtidigt finns kopplingar till hur dagens våldsamma relationer ser ut. "Min forskning har aldrig känts så aktuell som nu", säger projektledaren Katarina A. Karlsson.

• Ny bokserie sätter fokus på kulturarv

[2017-11-21] Göteborgs universitet växlar upp sitt arbete med kritiska kulturarvsstudier. 2018 påbörjas en stor bokserie utgiven av Cambridge University Press. Serien ska innehålla cirka 50 titlar som kommer att finnas fritt tillgängliga på nätet.