• Museum tar hjälp av studenter för en app om Mölndals Bro

[2018-01-15] Studenter på Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap har i ett samverkansprojekt med bland andra Mölndals Stadsmuseum tagit fram ett antal olika förslag till en app som ska förändra människors upplevelse av Mölndals bro.

• Universitetets folkbildningsuppdrag under lupp i ny rapport

[2017-12-29] Under hösten har tre studenter på masterprogrammet Kultur och demokrati genomfört en förstudie kring universitetets folkbildningsuppdrag. Förstudien resulterade i rapporten ¿De offentliga samtalens Göteborg. Om folkbildningens nytta och universitetets potential¿ och har presenterats för Humanistiska fakultetsstyrelsen där den fick ett positivt mottagande.

• Forskarutbildning i konst- och bildvetenskap håller hög kvalitet

[2017-12-20] Forskarutbildningen i konst- och bildvetenskap är den första av Göteborgs universitets forskarutbildningar som utvärderats av Universitetskanslersämbetet, UKÄ. Bedömningen som UKÄ gjort är att forskarutbildningen håller hög kvalitet och bedömargruppen lyfter särskilt fram flera goda exempel.

• Andrew Flinn guest researcher at CCHS/Archives cluster

[2017-12-01] Andrew Flinn, a Reader in Archival Studies and Oral History in the Department of Information Studies at University College London, and vice chair of the UK Community Archives will be guest researcher at the University of Gothenburg during December 2017. He will be hosted by the research cluster Embracing the Archives within the Centre for Critical Heritage Studies and based at the Department of Cultural Sciences.

• Andrew Flinn guest researcher at CCHS/Archives cluster