• Institutionen för kulturvetenskapers forskardag

[2020-01-27] Institutionen för kulturvetenskaper genomför årligen en heldag där alla forskare presenterar sina forskningsprojekt. Presentationerna är öppna för studenter och personal på alla fakultetens institutioner samt för en bredare allmänhet.

• Världsledande scenografiforskare till Göteborg

[2019-11-26] Den världsledande scenografiforskaren Rachel Hann kommer till Institutionen för kulturvetenskaper som gästforskare. Vid ett första besök i december kommer hon bland annat medverka i flera utbildningar och hålla seminarier om scenografi som kritiskt begrepp. Ytterligare besök är planerade till våren och efter sommaren 2020. Det är konstvetarna Astrid von Rosen och Viveka Kjellmer som har lyckats locka Hann till Göteborg, och de säger så här om besöket:

• Öppen föreläsning om människans jakt efter liv i rymden

[2019-11-20] Finns det liv i rymden? Idéhistorikern Gustav Holmberg har studerat människans jakt efter levande väsen på andra planeter under 1800- och 1900-talen. Tisdagen den 26 november håller han en öppen föreläsning på Stadsbiblioteket.

• Kvinnliga poeter litterära storstjärnor redan för 500 år sedan

[2019-10-23] I den traditionella europeiska litteraturhistorieskrivningen ges intrycket att den antika poeten Sapfo nästan varit den enda framgångsrika kvinnliga författaren. I själva verket är litteraturhistorien full av kvinnor. En ny avhandling undersöker hur tre av dem blev sin tids litterära superstjärnor - med hjälp av just Sapfo.

• Snart dags för g19 - Sveriges största konferens för genusforskning

[2019-10-03] Sveriges största genusforskningskonferens arrangeras igen i höst, denna gång i Göteborg 7-9 oktober. Ta del av ny forskning kring våra mest aktuella frågor och samhällsutmaningar, i en nationell konferens med deltagare från hela världen.