• Letar efter glömd kulturskatt

[2019-06-28] Patraskteatern, Rubicon och invandrarföreningars scenkonst är bara några exempel på den mångfald av alternativa grupper som fanns i Göteborg under andra halvan av 1900-talet. Nu får projektet Expansion och mångfald 13 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för att kartlägga och dokumentera denna hittills ganska ouppmärksammade kulturella rikedom.

• Karin Wagner har fått stipendium

[2019-06-04] Karin Wagner, professor i konst- och bildvetenskap, har fått ett ett-årigt stipendium från Ridderstads stiftelse för historisk grafisk forskning.

• Nu sätter arbetet inom Eutopia igång

[2019-05-27] Göteborgs universitet har gått med i nätverket Eutopia. Det består av sex europeiska lärosäten som har en långsiktig vision om att skapa en stark allians med fri rörlighet för studenter, forskare, lärare och övrig personal. År 2050 ska en student lätt kunna förflytta sig och studera vid alla de ingående universiteten under sin utbildning, och sen ta examen.

• Sommaren i city - en hållbar dagsfestival!

[2019-05-23] - en hållbar dagsfestival!

• GPS400 blir nytt centrum

[2019-05-15] Rektor har beslutat att omvandla GPS400 (Göteborgskulturer på stan 1621-2021) till GPS400: Centrum för samverkande visuell forskning vid Göteborgs universitet under en sexårsperiod. GPS400 blir ett nytt centrum som i samverkan mellan institutioner och externa parter inventerar, digitaliserar, forskar om och tillgängliggör Göteborgs visuella kulturer, kulturarv, kulturbruk och kulturmiljöer.