Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kvinnliga poeter litterära storstjärnor redan för 500 år sedan

  [2019-10-23] I den traditionella europeiska litteraturhistorieskrivningen ges intrycket att den antika poeten Sapfo nästan varit den enda framgångsrika kvinnliga författaren. I själva verket är litteraturhistorien full av kvinnor. En ny avhandling undersöker hur tre av dem blev sin tids litterära superstjärnor - med hjälp av just Sapfo.

 • Snart dags för g19 - Sveriges största konferens för genusforskning

  [2019-10-03] Sveriges största genusforskningskonferens arrangeras igen i höst, denna gång i Göteborg 7-9 oktober. Ta del av ny forskning kring våra mest aktuella frågor och samhällsutmaningar, i en nationell konferens med deltagare från hela världen.

 • Doktorandens humoristiska sidoprojekt på Instagram blev bok

  [2019-09-25] Vid sidan av det seriösa avhandlingsarbetet om tidningen Starlet började Kristina Öhman lägga ut en och annan serieruta från sin Starlet-samling, tillsammans med egna kommentarer, på Instagram. Det växte snart till att bli ett av Instagrams mest populära humorkonton, som nu har blivit bok.

 • Filmtittande på liten skärm påverkar förståelsen och känslan av närvaro

  [2019-09-25] Hur påverkas upplevelsen av att titta på en film i mobiltelefonen, jämfört med att se den på en stor skärm i en biosalong? Det har undersökts i ett experiment som bland annat pekar på att visningssituationen påverkar förståelsen och känslan av närvaro - men även tittarens empati för filmens karaktärer.

 • Ny livepodd kopplar ihop museers samlingar med den senaste forskningen

  [2019-09-05] Mumier, DNA och Japan - vad göms i lådan? Tillsammans med Folkuniversitetet och Världskulturmuseerna lanserar Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet en helt ny poddserie som spelas in inför livepublik på Världskulturmuseet i Göteborg. Första programmet av Inside the Box körs den 5 september och handlar om mumier och hanteringen av mänskliga kvarlevor.

Fler nyheter

Sidansvarig: Caroline Tengroth|Sidan uppdaterades: 2017-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?