Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionen i media

 • "Mark Isitt tramsar bort effekterna av de strategier för stadsutveckling som vi beskriver i boken Stad till salu"

  [2017-04-24] Mark Isitt tramsar bort effekterna av de strategier för stadsutveckling som vi beskriver i boken Stad till salu, skriver författarna Catharina Thörn, Mats Franzén och Nils Hertig i en replik till Mark Isitts artikel publicerad i GP 9 april.

 • Positiv prognos för påskhandeln

  [2017-04-13] ¿ Mat har alltid varit en jätteviktig del oavsett firande. Det uttrycker inte bara identitet utan bygger också relationer mellan människor, säger etnolog Helene Brembeck till Bohuslänningen angående ökad konsumtion under påskhelgen.

 • "Barbro Hörberg är en unik röst på många sätt"

  [2017-04-03] Musikvetaren Marita Rhedin forskar om Barbro Hörberg och intervjuas av Göteborgs-Posten med anledning av att det nu är 40 år sedan den ikoniska vissångerskan och textförfattaren gick bort.

 • Mats Björkin: Så blev golfbollen ett vapen för massförströelse

  [2017-04-03] Typiskt för golfhistorieskrivningen är att den är personcentrerad, gärna anekdotisk, ibland tvivelaktig ur ett källkritiskt perspektiv, men ofta underhållande. Men vad händer när de ¿professionella¿ historikerna lämnar fältet öppet för annan historieskrivning? undrar docent Mats Björkin i Svenska Dagbladet.

 • "Musikforskare ägnar för lite tid åt populärkultur som Sven-Ingvars"

  [2017-03-27] Det är alldeles för få musikforskare som ägnar sig åt populärkultur, säger musikprofessor Lars Lilliestam till Sveriges Radio apropå Sven-Erik Magnussons bortgång.

 • Viktig seger för transrörelsen att psykiatriska diagnoser tas bort

  [2017-03-24] Transpersoner ska inte längre ses som sjuka i kontakten med vården. Det är en viktig seger för transrörelsen, säger genusforskaren Erika Alm till Nationella sekretariatet för genusforskning. Nästan 40 år efter att homosexualitet avskaffades som sjukdom, meddelar Socialstyrelsen att de psykiatriska diagnoserna som kopplas till transpersoner ska tas bort.

 • "Romcoms kan framkalla skadliga idéer om kärlek"

  [2017-02-15] Kanske planerar du som många andra att fira kärleken med en härlig ¿romcom¿ på Alla hjärtans dag-kvällen. Då kanske det är dags att tänka om. För en lättsam romantisk komedi på en timme och trettio minuter kan vara mycket problematiskt för kärleken menar universietetslektorn i filmvetenskap Anna Backman Rogers.

 • I si a més de feminitzar, despatriarcalitzem la política?

  [2017-01-30] Podemos är ett nytt politiskt parti som vuxit upp i spåret av det politiska och ekonomiska krisen som har präglat Spanien de senaste åren. Partiet har kommit fram till att det finns flera olika former av feministisk mobilisering och har inrättat ett sekretariat för hela politikområdet, feminismer i pluralis. Noelia Bail , som går på vårt masterprogram Gendering Practices, har blivit politisk sekreterare för feminismer i Katalonien, samt organisationssekreterare för hela Podemos i Spanien. Hon skriver en debattartikel tillsammans med Lourdes Benería, professor emeritus vid Universitat de Cornell, och Sonia Ruiz, statsvetare och ansvarig för transversell genuspolitik vid Barcelona stad. De undrar om inte det är dags att gå från feminisering till avpatriarkalisering av politiken.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för kulturvetenskaper

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8

Telefon:
031-786 0000 (växel)

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2016-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://kultur.gu.se/Aktuellt/institutionen-i-media/
Utskriftsdatum: 2017-04-28