Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Institutionen i media

 • Sofia Coppola - tjejernas tjej?

  [2017-06-22] Feministisk filmskapare och stilikon eller Hollywoodprinsessa med kontakter? Fokus synar Sofia Coppola i sömmarna med hjälp av Anna Backman Rogers, lektor i filmvetenskap.

 • Mångfacetterad queer forskning

  [2017-05-26] Anna Linders och Ingrid Rybergs forskningsprojekt "Queera rörliga bilder" spelar en viktig roll som spridare av kunskap, skriver Hanna Jedvik i GP. Ingrid Ryberg är anställd på institutionen för kulturvetenskaper sedan i påskas.

 • Ingen "systemkollaps" i Sverige efter hösten 2015

  [2017-05-23] Under migrationshösten 2015 beskrevs Sverige befinnas i ett katastrofläge och ordet "systemkollaps" användes frekvent i samhällsdebatten. Nationella sekretariatet för genusforskning pratade om kritiska perspektiv på begreppet systemkollaps med tre forskare inom genus, migration, rasism, risk och sårbarhet, under ett panelsamtal på Vetenskapsfestivalen.

 • Grannen vi älskar att reta - om Norgehistoriernas ursprung

  [2017-05-18] Guleböj, kjempetorsk och tallefjant ¿ pratar norrmännen verkligen så? På 17 maj bad Götheborgske Spionen etnologen Eva Knuts att reda ut begreppen. Samt, att en gång för alla, kröna den bästa Norgehistorien!

 • Dolda Carl Larsson-skatten i Göteborg

  [2017-05-18] Visste ni att det finns en alldeles unik konstskatt i Göteborg, signerad Carl Larsson? I trapphuset på Victoriaskolan har den berömda konstnären uppfört ett antal väggmålningar som är kända bland entusiaster i hela Sverige. Stilen är typisk, menar Alexandra Herlitz, doktor och universitetslektor i konst- och bildvetenskap.

 • Musikaliska rum för motstånd

  [2017-05-16] I Sverige har vi länge varit bra på metal och har, efter Finland, flest metalband per capita. Samtidigt producerar vi mycket elektronisk musik, med Swedish House Mafia och Avicii som galjonsfigurer. Har dessa två, till synes ytterligheter, någon gemensam mark, förutom den svenska? Och varför är musiken så framgångsrik? Nöjesguiden intervjuar Thomas Bossius, docent i musikvetenskap som har forskat på bland annat metal och electronica.

 • Musik att säga ja till

  [2017-05-15] I sommar gifter sig tiotusentals par och i en artikel i Dagens Arbete intervjuas Lars Lilliestam, professor i musikvetenskap, om musikvalet under vigseln.

 • "Bostadsfrågan är central för all form av välfärdspolitik"

  [2017-05-08] Med en normerande föreställning om att individer ska sträva efter att få det bättre och finare normaliserades idén om bostaden som en individualiserad statussymbol, skriver Catarina Thörn i ETC.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för kulturvetenskaper

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vera Sandbergs Allé 8

Telefon:
031-786 0000 (växel)

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2016-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?