Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Lena Johannesson får pris av Svenska Akademien

  [2017-06-19] Lena Johannesson tilldelas Axel Hirschs pris 2017.

 • Forskning om musiken i Andrei Tarkovskijs filmer får anslag från RJ Sabbatical

  [2017-06-13] Tobias Pontara, docent i musikvetenskap, har beviljats medel från Riksbankens Jubileumsfond för sin forskning om musiken i Andrej Tarkovskijs filmer.

 • Normkritik i fokus när studenter arrangerade kulturfestival om gränser

  [2017-06-02] Avgångsstudenterna på Kulturprogrammet arrangerade i onsdags en heldagsfestival med temat gränser. Projektet gav studenterna både insikt om hur projektledning går till och tillfälle att praktiskt tillämpa normkritik.

 • Nytt projekt granskar antisemitismens rötter

  [2017-05-22] Ett nytt projekt vid Göteborgs universitet kommer granska Skandinaviens antisemitiska rötter. Forskarna vill blåsa liv i en forskningstradition som länge varit stark i USA, Tyskland och Israel men ännu inte har tagit fart här.

 • Behöver vi känna sorg för kulturen i Göteborg?

  [2017-05-15] Kulturpolitik och jämlikt kulturdeltagande i staden står på agendan när studenterna på masterprogrammet Kultur och demokrati ordnar ett offentligt samtal på Göteborgs Litteraturhus med namnet ¿Behöver vi känna sorg för Göteborg?¿.

 • "Att prata om systemkollaps uppmanar oss att fokusera på hot och fara istället för på vad som är skyddsvärt"

  [2017-05-11] Fem frågor till Mathias Ericson, post doc i genusvetenskap, som kommer att delta i panelsamtalet "Systemkollaps - för vem?" under Vetenskapsfestivalen. Samtalet kommer att handla om det politiska talet om "systemkollaps" och hur det påverkar vår tillit till samhällets funktioner.

 • Gott om humaniora på Vetenskapsfestivalen

  [2017-05-11] Vetenskapsfestivalen är igång och Humanistiska fakultetens forskare medverkar i många programpunkter. Ta chansen att lära dig mer om allt från den svenska hifi-kulturens uppgång och fall till hur tillit skapas i ett samtal, hatbrott och artificiella ekosystem. Eller varför inte spela Vetenskapsroulette och låta slumpen avgöra vilken forskare du får möta i Lisebergshjulet? Vetenskapsfestivalen pågår till och med söndag 14 maj.

 • "Kulturarvsfrågan är helt central idag"

  [2017-05-09] Ett kvitto på de framsteg som gjorts inom kulturarvsarbetet. Det kallar kulturdepartementet den nya kulturarvspropositionen. Vad tycker de forskare som arbetar med frågorna? Här svarar Astrid von Rosen, forskare vid GU och koordinator inom det tvärvetenskapliga forskningscentret Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS).

 • Polska författaren Anna Bikont utsedd till hedersdoktor

  [2017-05-09] Humanistiska fakultetens styrelse har utsett den polska journalisten och författaren Anna Bikont till hedersdoktor 2017. - I boken Vi från Jedwabne visar Anna Bikont hur historisk forskning kan bli en grund för att i litterär och dokumentär form gestalta och ge en spegelbild av vår samtid, säger Marie Demker, dekan för Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

 • Snack och verkstad i regeringens kulturarvspolitik

  [2017-05-04] I februari kom regeringen med den första kulturarvspropositionen någonsin. Genom det har ljuset riktas mot ett växande område som inte varit fritt från friktion.

Fler nyheter

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://kultur.gu.se/Aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-06-24