Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny rapport understryker kulturens roll i hållbar stadsutveckling

  [2017-10-06] Tre frågor till Helene Brembeck, etnolog vid Göteborgs universitet och medförfattare till rapporten "Platsar kulturen i den nya staden? Fria kulturutövares perspektiv på kulturen och kulturarvets roll i den hållbara staden", som är resultatet av projektet "Kultur och kulturarv" inom Mistra Urban Futures.

 • Konstens roll i klimatarbetet utforskas

  [2017-10-05] Plast i haven och stigande vattennivåer till följd av klimatförändringar är frågor som inte bara berör naturvetenskapen. Det menar konstvetaren Ann-Louise Sandahl som vill utforska konstens roll i klimat- och miljöarbetet och hur konsten kan bidra till att påverka.

 • Kulturarvsdebatt på Lisebergsteatern

  [2017-10-02] Vad är egentligen kulturarv? Vem har makten över det? Och vad gör vi med kulturarv vi egentligen inte vill ha? Den 11 oktober anordnar Kulturarvsakademin en mässa fylld med kulturarvsdebatt på Lisebergsteatern. Anita Synnestvedt, arkeolog vid Göteborgs universitet, är arrangör.

 • Restplatser - utbytesstudier

  [2017-09-25] Humanisten öppnar nu för en ny möjlighet för dig som vill söka utbytesstudier VT2018. Sista ansökningsdag är 1 oktober.

 • Fakultetens forskare och dekan på Bokmässan 2017

  [2017-09-25] På årets bokmässa, som pågår mellan 28 september och 1 oktober, samlas Humanistiska fakultetens forskare i Göteborgs universitets gemensamma monter B05:77.

Fler nyheter

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2016-05-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://kultur.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-10-17