Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

  [2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.

 • Konserten "Ett eget rum" synliggör kvinnors berättelser

  [2017-04-27] Konserten "Ett eget rum" sattes upp som en del i forskningsprojektet "Det 'essentiellt' feminina", och undersöker kvinnors plats i det tidigmoderna samhället och idag. Av och med Katarina A Karlsson.

 • Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

  [2017-04-25] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

 • "Globalt avfall kopplat till nyliberal kapitalistisk konsumtion"

  [2017-04-21] Tre frågor till Myra Hird, som besöker Nätverket för miljöhumaniora den 27 april och pratar om avfallshantering.

 • Fakultetsledningen stöder kampen för akademisk frihet i Ungern

  [2017-04-18] Den akademiska friheten i Ungern hotas av en ny lagstiftning som i måndags undertecknades av president János Áder. I praktiken riktar sig lagstiftningen helt och hållet mot Central European University (CEU) som skapades 1991 för att utveckla demokratin och stödja den högre utbildningen i Ungern. Från den humanistiska fakultetens sida vill vi uttrycka vårt stöd för kampen för akademisk frihet och oberoende i Ungern och vår starka oro för den utveckling av den ungerska demokratin som den nya lagen är ett uttryck för.

Fler nyheter

Sidansvarig: Felicia Bigot Klinteberg|Sidan uppdaterades: 2016-05-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://kultur.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-04-28