• Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

[2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.

• Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

[2017-04-25] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

• "Globalt avfall kopplat till nyliberal kapitalistisk konsumtion"

[2017-04-21] Tre frågor till Myra Hird, som besöker Nätverket för miljöhumaniora den 27 april och pratar om avfallshantering.

• Fakultetsledningen stöder kampen för akademisk frihet i Ungern

[2017-04-18] Den akademiska friheten i Ungern hotas av en ny lagstiftning som i måndags undertecknades av president János Áder. I praktiken riktar sig lagstiftningen helt och hållet mot Central European University (CEU) som skapades 1991 för att utveckla demokratin och stödja den högre utbildningen i Ungern. Från den humanistiska fakultetens sida vill vi uttrycka vårt stöd för kampen för akademisk frihet och oberoende i Ungern och vår starka oro för den utveckling av den ungerska demokratin som den nya lagen är ett uttryck för.

• Påsken - en högtid i ständig förändring

[2017-04-13] Påsken är den viktigaste helgen för den kristna kyrkan. Men den är också en högtid som många idag förknippar med vårljus, godis och god mat. Och synen på påsken kan bero på att den inte infaller på samma datum varje år. Med hjälp av forskare från Göteborgs universitet kan du fördjupa dina kunskaper om påsken.