• Årsmagasinet Humanisten är här

[2017-03-23] Humanisten är ett årsmagasin för alla som är intresserade av verksamheten vid Humanistiska fakulteten. I dagarna skickas magasinet ut till bland andra anställda och alumner. Här är det rykande färska numret i digital version.

• Ny professor i filmvetenskap prioriterar humanistisk samverkan

[2017-03-14] Mats Jönsson är ny professor i filmvetenskap, vid institutionen för kulturvetenskaper. Han är för närvarande fullt upptagen med att bygga upp den stora samverkansplattformen GPS400 och sitt eget delprojekt inom den, där han planerar för ett antal filmutställningar som ska visas runtom i Göteborg.

• Se filmer från institutionen för kulturvetenskapers forskardag

[2017-03-09] Nu finns tre föredrag från institutionen för kulturvetenskapers forskardag den 8:e februari tillgängliga på webben.

• Vad kan vi lära av feminismens historia?

[2017-03-08] I över 100 år har internationella kvinnodagen samlat feminister i gemensam kamp. Rötterna går tillbaks till en tid då kvinnor helt saknade formella rättigheter. Var står vi idag? Vad kan vi lära oss av feminismens historia? Här ger fyra historiker sin syn på saken.

• TALA: Förortsfeminism - vägen till förändring i eftersatta områden

[2017-03-06] Göteborgs universitet uppmärksammar den internationella kvinnodagen med flera öppna föreläsningar. Först ut under arrangemanget den 8 mars är genusvetaren Juan Velasquez, docent vid institutionen för kulturvetenskaper, som ska prata om förortsfeminism som vägen till förändring i eftersatta områden.