• Nytt projekt granskar antisemitismens rötter

[2017-05-22] Ett nytt projekt vid Göteborgs universitet kommer granska Skandinaviens antisemitiska rötter. Forskarna vill blåsa liv i en forskningstradition som länge varit stark i USA, Tyskland och Israel men ännu inte har tagit fart här.

• Behöver vi känna sorg för kulturen i Göteborg?

[2017-05-15] Kulturpolitik och jämlikt kulturdeltagande i staden står på agendan när studenterna på masterprogrammet Kultur och demokrati ordnar ett offentligt samtal på Göteborgs Litteraturhus med namnet ¿Behöver vi känna sorg för Göteborg?¿.

• "Att prata om systemkollaps uppmanar oss att fokusera på hot och fara istället för på vad som är skyddsvärt"

[2017-05-11] Fem frågor till Mathias Ericson, post doc i genusvetenskap, som kommer att delta i panelsamtalet "Systemkollaps - för vem?" under Vetenskapsfestivalen. Samtalet kommer att handla om det politiska talet om "systemkollaps" och hur det påverkar vår tillit till samhällets funktioner.

• Gott om humaniora på Vetenskapsfestivalen

[2017-05-11] Vetenskapsfestivalen är igång och Humanistiska fakultetens forskare medverkar i många programpunkter. Ta chansen att lära dig mer om allt från den svenska hifi-kulturens uppgång och fall till hur tillit skapas i ett samtal, hatbrott och artificiella ekosystem. Eller varför inte spela Vetenskapsroulette och låta slumpen avgöra vilken forskare du får möta i Lisebergshjulet? Vetenskapsfestivalen pågår till och med söndag 14 maj.

• "Kulturarvsfrågan är helt central idag"

[2017-05-09] Ett kvitto på de framsteg som gjorts inom kulturarvsarbetet. Det kallar kulturdepartementet den nya kulturarvspropositionen. Vad tycker de forskare som arbetar med frågorna? Här svarar Astrid von Rosen, forskare vid GU och koordinator inom det tvärvetenskapliga forskningscentret Centrum för kritiska kulturarvsstudier (CCHS).